Mezinárodní porota soutěže Detroit Waterfront District: výběr vítězů je na archistarech

14 porotců bude požádáno, aby vyhodnotili nejinovativnější projekty regenerace Detroit Waterfront District: tato soutěž nápadů, propagovaná společností Manni Group ve spolupráci s YAC - Young Architects Competitions, je tématem druhého ročníku Manni Group Design Ocenění s prize poolem 20 000 EUR.


Účastníci jsou požádáni, aby udržitelně přestavěli městskou prázdnotu Detroitu s výhledem na řeku a zasazenou mezi mrakodrapy v centru města. Po úspěchu debutového vydání, které místo toho navrhlo design čínské stanice v Xi'anu, vidí komise i letos přítomnost architektů a designérů deseti různých národností z nejprestižnějších ateliérů na mezinárodní scéně.

PŘIHLÁSIT SE DO SOUTĚŽE

Společnost Manni Group s potěšením představuje archistary v porotě ceny Manni Group Design Award 2020.

Daniel Libeskind, Studio Libeskind. Polský architekt naturalizovaný ze Spojených států je považován za jednoho z největších tlumočníků dekonstruktivismu. Svůj slavný ateliér architektury založil v roce 1989 v Berlíně, poté, co vyhrál soutěž na stavbu Židovského muzea v hlavním městě Německa. V roce 2003 byla kancelář studia přesunuta do New Yorku, aby následovala redesign Světového obchodního centra, které je v současné době ve výstavbě. Studio Libeskind, nyní také s kancelářemi v Curychu a Miláně, se věnuje nejrůznějším designovým tématům po celém světě: od muzeí po koncertní sály, od univerzitních center po hotely, od nákupních center po obytné věže. Mezi nejznámější díla patří: absolventské centrum London Metropolitan University v roce 2004, Vojenské historické muzeum v Drážďanech v roce 2011 a Sapphire v Berlíně dokončené v roce 2016, aniž by se zapomnělo na téměř dokončenou „věž Libeskind“ v nové milánské čtvrti CityLife. Má také řadu přednášek a účast na mezinárodních setkáních, které ukazují jeho výraznou citlivost na umění ve všech jeho formách a originální a udržitelnou architekturu.


Marie Hesseldahl Larsen, 3XN. Narodila se v roce 1979, poté, co vystudovala architekturu na Aarhuské škole architektury, se připojila k týmu dánského studia 3XN. Zabývá se definicí a prezentací projektů, které studio přihlašuje do mezinárodních soutěží. Specializuje se na interiérový design, kurátorka interiérů hotelu Bella Sky, hotelu Grow, veřejných prostor Stockholmského kontinentu a nového ředitelství Swedbank ve Stockholmu. Z mnoha projektů pro veřejné budovy, na kterých pracoval, si pamatujeme dublinskou koncertní síň v roce 2009 a krytou arénu v Abhu Dhabi v roce 2010.


Giulio Rigoni, skupina Bjarke Ingels. Absolvoval IUAV v Benátkách v roce 2004 diplomovou prací na rekonstrukci Ground Zero v New Yorku. Působil ve Švýcarsku v architektonických firmách Livio Vacchini v Locarnu a Herzog & de Meuron v Basileji. V letech 2015-2017 působil jako odborný asistent na kurzech udržitelného designu na Mendrisio Academy of Architecture. V roce 2017 přijel do newyorské kanceláře BIG - Bjarke Ingels Group, která byla založena v Kodani v roce 2005 a dnes je jedním z nejznámějších avantgardních studií na mezinárodní úrovni. Pro BIG se Giulio Rigoni stará o italský projekt SPFF - S. Pellegrino Flagship Factory, nové sídlo historické italské značky.


Jean Paul Uzabakiriho, Mass Design Group. Je ředitelem designu ve skupině MASS Design ve Kigali ve Rwandě. Během své univerzitní kariéry analyzoval různé architektury východní Afriky v této oblasti; následně začal spolupracovat s MASS na implementaci zdravotnických projektů, jako jsou Residences for Doctors a Ambulatory Oncology Center v Butaru, a na návrhu Episkopálního lékařského centra Masereka v Kasese v Ugandě. V současné době je Uzabakiriho ředitelem prací na stavbě rezidencí přidružených k University of Global Health Equity v Butaru ve Rwandě.


Rodrigo Duque Motta, Duque Motta a AA. Narodil se v Santiagu de Chile v roce 1976, vystudoval architekturu na Papežské katolické univerzitě v Chile v roce 2001, kde je v současnosti profesorem designu. V roce 2003 založil architektonické studio Duque Motta, které je velmi aktivní v mnoha odvětvích: od pohostinství s Astronomickým hotelem Elqui Domos a hotelem Casino Talca, až po průmyslové s vývojem projektů pro sklepy Quintay a Emiliana; z institucionální oblasti s Ekonomickou fakultou UDP do rezidenční čtvrti s designem Duque House, který získal významné uznání sektoru na bienále architektury v Santiagu v roce 2004. V roce 2007 získal cenu pro nejlepšího architekta do 35 let Sdružení chilských architektů a jeho publikace v odborných časopisech jsou distribuovány v 15 zemích.


Marcos Rosello, VŠECHNY DESIGNY. Po absolvování Westminsterské univerzity začal Marcos svou kariéru jako architekt ve společnosti John McAslan + Partner. S Willem Alsopem založil v roce 2011 aLL Design a v současné době vede britská a mezinárodní studia vedoucí vývoj nových projektů, které zahrnují sektory dopravy, bydlení, obchodu, vzdělávání, pohostinství, smíšeného využití a regenerace. Rosello se jako porotce zúčastnil mnoha architektonických soutěží, například Světového fóra architektury (WAF) a naposledy soutěže Čeljabinsk 2020, Konferenční centrum a Park. Jeho přístup byl vždy velmi designově orientovaný, vyvážený mezi kreativitou a komerčností produktu a vytvořením společnosti zaměřené na udržitelnější budoucnost.


Jorge P. Silva, architekti Aires Mateus. Narodil se v Lisabonu v roce 1976, absolvoval architekturu na univerzitě v Lusíadě v portugalském hlavním městě v roce 1998: od tohoto roku spolupracuje s ateliérovým fondemvydal Manuel Aires Mateus, pro kterého pořádá řadu konferencí po celém světě. Koordinuje také řadu mezinárodních soutěží a projektů v oblasti designu: v roce 2002 pro mezinárodní soutěž o Velké egyptské muzeum (zvláštní cenu), v roce 2008 soutěž pro renovaci botanické zahrady a oblasti Mayer Park v Lisabonu (vítězný projekt), v 2019 víceúčelové budovy ve čtvrti Brazza v Bordeaux.


Michael Guthrie, IN-FORM Studio. Je zakladatelem studia INFORM Studio s kancelářemi v Detroitu, Chicagu a Traverse City. Aktivní v akademické i designérské oblasti, kde ve stejném městě Detroitu vytváří muzea, knihovny, nahrávací studio, rezidence, komerční prostory, ubytovací zařízení a mosty pro pěší. Jeho profesionální ocenění jsou četná a významná, včetně 31 AIA Design Awards a projektů, které získaly certifikace LEED. Kromě toho získal Michael v roce 2003 cenu AIA Detroit Young Architect Award a v roce 2004 mu byla udělena cena AIA Michigan Young Architect Award. Jeho práce byly publikovány mimo jiné v časopisech Architecture, Architectural Record, Archiworld, CA Concept, Albenaa Magazine a vystavoval na mnoha výstavách v Detroitu, Denveru, New Yorku a Káhiře. V květnu 2011 bylo studio IN-FORM uznáno jako AIA Michiganská firma roku.


Clive Wilkinson, architekti Clive Wilkinson. Architekt, designér a spisovatel se zvláštními zkušenostmi s aplikací myšlení městského designu na interiérový design, zejména na pracovišti a školení. Narodil se v Jižní Africe a studoval ve Velké Británii, kde absolvoval prestižní školu architektury v Londýně. Jeho studio, Clive Wilkinson Architects, bylo založeno v Los Angeles v roce 1991 a je světovým lídrem v oblasti designu pracovišť. Vytvořil jedinečné prostory pro Disney, Google, Macquarie, Microsoft, Nokia. V roce 2005 byl Wilkinson uveden do „Síně slávy“ interiérového designu a v roce 2006 byl společností Fast Company jmenován „Master of Design“. Clive je bývalý ředitel správní rady AIA / LA, člen GSA National Peer Registry, a byl hlavním řečníkem na globálních mediálních a designových konferencích. V roce 2019 vydal knihu The Theatre of Work, zatímco jeho projekty dosud získaly více než 175 ocenění.


Adolfo Suarez, Lombardini 22. Architekt a zakládající partner milánského studia Lombardini22 vede design společnosti Retail and Living společnosti, kde díky svému know-how řídí celý životní cyklus projektů, od předběžných analýz až po stavbu, k přestavbě. Posláním obchodní jednotky L22 Retail je vytvářet a udržovat hodnotu pro komerční prostory a některé z provedených prací se staly referenčními historickými případy v tomto odvětví: Restyling Centro Sarca v Miláně, projekt Relooking pro chorální a koordinovanou restrukturalizaci mnoha Unicoop Florence Centers, Freccia Rossa v Brescii a Forum Palermo. Společnost L22 Living, která se věnuje rezidenčnímu sektoru, se zabývá novými stavbami udržitelných a technologicky vyspělých budov, sanací budov a restaurováním a konzervativní rehabilitací.


Giovanni De Niederhausern, Pininfarina. Po absolvování inženýrství a architektury na univerzitě v Bologni v roce 2008 spolupracoval s mnoha architektonickými firmami, jako je Iosa Ghina Associati. V roce 2009 se stal výzkumným pracovníkem laboratoře MIT Sensitable City Laboratory v Cambridge ve státě Massachussets a zahájil spolupráci s Carlo Ratti Associati jako designér a projektový manažer a v roce 2017 se stal jejím generálním ředitelem s cílem otevřít pobočku studia ve Spojených státech. Státy. Od roku 2019 je ředitelem architektonické oblasti Pininfarina, slavného turínského výrobce automobilů, který v mezinárodním měřítku vzkvétá.

SOUVISEJÍCÍ ZPRÁVY
TRH
  • Česká republika
  • Deutschland
  • España
  • France
  • Italia
  • México
  • România
  • USA
JAZYK
  • American American
  • Mexico Mexico
  • Română Română
  • Nederlands Nederlands
  • Italiano Italiano
  • Čeština Čeština
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Español Español
  • English English
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
You will see the site in English with the American portfolio
Verás el sitio en mexicano con el portafolio checo
Verás el sitio en mexicano con el portafolio alemán
Verás el sitio en mexicano con el portafolio en español
Verá el sitio en mexicano con el portafolio francés
Verás el sitio en mexicano con el portafolio italiano
Verás el sitio en mexicano con el portafolio mexicano
Verá el sitio en mexicano con el portafolio rumano
lang_mx_switcher_with_usa_portfolio
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul ceh
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul german
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul spaniol
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul francez
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul italian
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul mexican
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul românesc
lang_ro_switcher_with_usa_portfolio
lang_nl_switcher_with_cs_portfolio
lang_nl_switcher_with_de_portfolio
lang_nl_switcher_with_es_portfolio
lang_nl_switcher_with_fr_portfolio
lang_nl_switcher_with_it_portfolio
lang_nl_switcher_with_mx_portfolio
lang_nl_switcher_with_ro_portfolio
lang_nl_switcher_with_usa_portfolio
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio ceco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio tedesco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio spagnolo
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio francese
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio italiano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio messicano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio rumeno
lang_it_switcher_with_usa_portfolio
Uvidíte web v rumunštině s českým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině se španělským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s německým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s mexickým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s rumunským portfoliem
lang_cs_switcher_with_usa_portfolio
Vous verrez le site en français avec le portfolio tchèque
Vous verrez le site en français avec le portfolio allemand
Vous verrez le site en français avec le portfolio espagnol
Vous verrez le site en français avec le portfolio en français
Vous verrez le site en français avec le portfolio italien
Vous verrez le site en français avec le portfolio mexicain
Vous verrez le site en français avec le portfolio roumain
lang_fr_switcher_with_usa_portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem tschechischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem deutschen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem spanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem französischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem italienischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem mexikanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem rumänischen Portfolio
lang_de_switcher_with_usa_portfolio
Verá el sitio en español con el portafolio checo
Verá el sitio en español con el portafolio alemán
Verá el sitio en español con el portafolio en español
Verá el sitio en español con el portafolio francés
Verá el sitio en español con el portafolio italiano
Verá el sitio en español con el portafolio mexicano
Verá el sitio en español con el portafolio rumano
Verá el sitio en español con el portafolio americano
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
lang_en_switcher_with_usa_portfolio
ZRUŠENÍ
POTVRDIT