Nové panorama pro Detroit Waterfront District: americká metropole uprostřed ceny Manni Group Design Award

Začíná druhé vydání Manni Group Design Award, mezinárodního ocenění za architekturu, které identifikuje udržitelná řešení schopná psát budoucnost našich měst. Finanční částka ve výši 20 000 EUR bude udělena nejudržitelnějším a nejinovativnějším projektům prestižní porotou mezinárodních hvězdných architektů.

Po úspěchu soutěže Xi'An Train Station Contest v roce 2019, s vynikajícími návrhy ze 75 zemí po celém světě, se letošní zaměření přesouvá do Spojených států: soutěž vypsaná společností Manni Group ve spolupráci s YAC - Young Architects Competitions a Sterling Group, vás zve k vytvoření nové čtvrti pro smíšené využití v městské prázdnotě s výhledem na řeku a obklopené mrakodrapy v centru Detroitu v Michiganu.

Architektura jako motor městského znovuzrození

Tématem je tedy městská regenerace spojená s ocelovou konstrukcí mimo staveniště, která reaguje na zásady udržitelnosti, recyklovatelnosti materiálů a úspory energie, kombinované k zajištění minimálního dopadu na životní prostředí a zajištění maximální svobody projevu pro projektanta.


Soutěž nápadů byla oficiálně představena 13. října během digitálního rozhovoru Architecture jako motor městského znovuzrození, který hostil tři porotce Manni Group Design Award za výjimečný panel: Jorge P. Silva z Aires Mateus, Giovanni De Niederhausern z Pininfarina a Giulio Rigoni ze skupiny BIG - Bjarke Ingels Group sdílel úvahy o zásadní roli architektury při přestavbě měst a zdůrazňoval význam zakládání strategií a politik na udržitelnosti životního prostředí.


Jorge Silva nás vedl k objevování projektů obnovy měst v rafinovaných historických kontextech v Portugalsku, konkrétně na hlavních náměstích v Porto Côvo, malé vesnici na jihu země; města Vila Real de Santo Antonio; a centrum Lisabonu - po ničivém zemětřesení v roce 1755 -, místa setkání a středisko hlavních aktivit občanů.


De Niederhausern společnosti Pininfarina nám ukázal, jak může re-design jedné budovy nebo infrastruktury představovat silné oživení pro celou čtvrť. Ve skutečnosti byl jeho projev zaměřen na přesné městské plánování: spočívá v ponechání stranou velkých projektů zaměřených na několik cílených intervencí. To umožňuje optimalizaci výsledků udržitelnosti na různých úrovních: ekonomické, sociální a environmentální.


Vystaveny tři anamnézy: Cyrela, obytná budova na okraji brazilského Sao Paula, která byla hybnou silou pro následnou přestavbu mnohem větší oblasti; Vilnius 5G Opera House, Litva; a ATC Tower, řídící věž istanbulského letiště, na kterou byla použita metodika DFM (Design for Manufacturing), která zahrnovala mimo budovu stavby celé budovy umožňující výrazné snížení nákladů vzhledem k zrychlení montáže na místě.


Giulio Rigoni nás přepravil do Brooklynu za účelem přeměny infrastruktury Brooklyn Queens Expressway - tříúrovňové dálniční stavby - na nábřežní park, Brooklyn Queens Park. Primární zaměření intervence, které představuje spojení mezi občanem a přírodou, je zde spojeno s problémy městského provozu. Efektivita silniční sítě v okolí díky odstranění existující architektonické bariéry umožňuje větší kontinuitu mezi městskou oblastí Brooklyn Heights a parkem Brooklyn Bridge, což také zaručuje snadnější a bezpečnější přístup k břehu řeky, výrazně zlepšuje kvalitu ovzduší. Tato regenerační operace ukázala, jak je nutné zapojit všechny zúčastněné strany, a zajistit tak určení nejlepšího řešení pro město.


Spojení s druhým vydáním ceny Manni Group Design Award navázal přímo Sterling Group, vývojář projektu, který nakonec poskytl vizi vývoje Detroitu, který z popela složité minulosti usiluje o růst a budoucnost plnou příležitostí.

Detroit Waterfront District

Na počátku 40. let se Detroitu říkalo „arzenál demokracie“. Přesto v posledních desetiletích obrovské vylidňování a následná degradace předměstí proměnily jednu z nejprosperujících amerických metropolí na největší město duchů, jaké kdy moderna poznala: nesmírný sled otlučených domů, opuštěných ulic, opuštěných budov.


Právě v jedné z těchto obrovských městských mezer v areálu bývalé arény Joe Luis Arena, s výhledem na řeku Detroit obrácenou ke kanadskému pobřeží, jsou návrháři vyzváni, aby zasáhli a navrhli budoucí srdce města pro volný čas a zábavu. Detroit Waterfront Discrict se stane dynamickým centrem přitažlivosti doplněným o luxusní rezidence, hotely, obchodní oblasti, nákupní a kulturní centra; pulzující a udržitelné centrum, kde nebude chybět spojení s prvky michiganské metropole: přítomnost vody a městské zeleně bude ve skutečnosti představovat skutečné základní kameny pro sociální agregaci a blahobyt.


Každý zásah musí být inspirován principy energetické udržitelnosti a slučitelnosti se životním prostředím a budou upřednostňovány technologie suchých ocelových konstrukcí v souladu s architektonickými charakteristikami a hustotou centra. Z tohoto důvodu je konkurentům doporučeno počítadlo projektových uzlů, které dává možnost získat jednu ze čtyř konkrétních zmínek uznaných soutěžními partnery.

Manni Group: ocel a udržitelnost

Italská skupina Manni nabízí systémy, řešení a dovednosti pro svět suchých ocelových konstrukcí a podporuje nové scénáře překonání plýtvání energií a znečišťujících emisí stávajícího portfolia nemovitostí. Za 75 let činnosti překročila Skupina hranice států prosazováním principů oběhového hospodářství a udržitelné výstavby.


Závazek, jehož výsledkem je zpracování materiálů, jako je ocel, stoprocentně recyklovatelné, a vytvoření produktů, které přispívají k dosažení kritérií pro získání certifikátů LEED a BREEAM a souladu s národními CAM. Skupina také využívá nástroje zaměřené na transparentnost, jako jsou EPD a značka DECLARE vydaná ILFI - International Living Future Institute.


Pohled do budoucnosti dnes znamená více než kdy jindy závazek k udržitelnějšímu světu, který je schopen zachovat stávající zdroje a příležitosti ve prospěch nových generací: soutěž Manni Group Design Award 2020 se stává prestižní a rafinovanou akcí zaměřenou na stimulaci mezinárodní debata. a dokáže vystopovat linie změn posílením talentu mladých architektů.

Mezinárodní porota

Díky podpoře Boloňské společnosti YAC, která podporuje soutěže nápadů a architektury, se do soutěže Detroit Waterfront District zapojí komunita více než 4000 profesionálů z celého světa. Nejudržitelnější a nejinovativnější projekty vybere prestižní porota Manni Group Design Award složená z architektů a designérů mezinárodního kalibru.


Porotců je 14, včetně archistarů jako Daniel Libeskind (Studio Libeskind), Giulio Rigoni (BIG Bjarke Ingels Group), Jorge P. Silva (Aires Mateus AA), Marie Hesseldahl Larsen (3XN), Marcos Rosello (aLL Design).


Kromě toho jsou partnery iniciativy: Colorcoat Prisma® od Tata Steel jako hlavního sponzora, který přidělí Zlatou cenu za projekty s designovými fasádami; Dow, nadnárodní společnost zaměřená na chemický průmysl, a Rockwool, přední společnost ve výrobě řešení z kamenné vlny, jako sponzor.

TRH
  • Česká republika
  • Deutschland
  • España
  • France
  • Italia
  • México
  • România
  • USA
JAZYK
  • American American
  • Mexico Mexico
  • Română Română
  • Nederlands Nederlands
  • Italiano Italiano
  • Čeština Čeština
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Español Español
  • English English
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
You will see the site in English with the American portfolio
Verás el sitio en mexicano con el portafolio checo
Verás el sitio en mexicano con el portafolio alemán
Verás el sitio en mexicano con el portafolio en español
Verá el sitio en mexicano con el portafolio francés
Verás el sitio en mexicano con el portafolio italiano
Verás el sitio en mexicano con el portafolio mexicano
Verá el sitio en mexicano con el portafolio rumano
lang_mx_switcher_with_usa_portfolio
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul ceh
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul german
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul spaniol
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul francez
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul italian
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul mexican
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul românesc
lang_ro_switcher_with_usa_portfolio
lang_nl_switcher_with_cs_portfolio
lang_nl_switcher_with_de_portfolio
lang_nl_switcher_with_es_portfolio
lang_nl_switcher_with_fr_portfolio
lang_nl_switcher_with_it_portfolio
lang_nl_switcher_with_mx_portfolio
lang_nl_switcher_with_ro_portfolio
lang_nl_switcher_with_usa_portfolio
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio ceco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio tedesco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio spagnolo
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio francese
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio italiano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio messicano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio rumeno
lang_it_switcher_with_usa_portfolio
Uvidíte web v rumunštině s českým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině se španělským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s německým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s mexickým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s rumunským portfoliem
lang_cs_switcher_with_usa_portfolio
Vous verrez le site en français avec le portfolio tchèque
Vous verrez le site en français avec le portfolio allemand
Vous verrez le site en français avec le portfolio espagnol
Vous verrez le site en français avec le portfolio en français
Vous verrez le site en français avec le portfolio italien
Vous verrez le site en français avec le portfolio mexicain
Vous verrez le site en français avec le portfolio roumain
lang_fr_switcher_with_usa_portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem tschechischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem deutschen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem spanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem französischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem italienischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem mexikanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem rumänischen Portfolio
lang_de_switcher_with_usa_portfolio
Verá el sitio en español con el portafolio checo
Verá el sitio en español con el portafolio alemán
Verá el sitio en español con el portafolio en español
Verá el sitio en español con el portafolio francés
Verá el sitio en español con el portafolio italiano
Verá el sitio en español con el portafolio mexicano
Verá el sitio en español con el portafolio rumano
Verá el sitio en español con el portafolio americano
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
lang_en_switcher_with_usa_portfolio
ZRUŠENÍ
POTVRDIT