Od zdravotní pohotovosti po Borgo Futuro: Modulo Vita Pergola vytváří bezpečné a funkční městské prostory

Dne 20. října byl na milánském Triennale představen modul Vita Pergola, regenerační a všestranný městský systém schopný rychle re-funkcionalizovat prostory. Projekt Ri-Gymnasium vytvořený pomocí technologií skupiny Manni Group, který reaguje na potřebu sociálního distancování a zabezpečení zdraví v souvislosti s mimořádnou událostí Covid-19.


V choulostivé situaci ze sociálně-zdravotního hlediska, jako je ta současná, jsou naléhavě nutné nové funkční a univerzální prostory, které zaručují vysokou úroveň hygieny. Pandemie Covid-19 vyvolala nové náročné problémy pro designéry: města vyžadují bezpečná místa pro práci, studium, trávení volného času nebo poskytování základních služeb při zachování fyzické vzdálenosti mezi lidmi. Odpověď na tuto potřebu vychází z off-site konstrukce, jediné, která je schopna kombinovat funkčnost, estetiku, kontrolu nákladů a extrémně krátké doby výstavby.

Projekt Made in Italy

Společnost Manni Group přispěla k vytvoření Modulo Vita Pergola, modulárního a univerzálního systému určeného k rychlé regeneraci městského prostoru, dočasně nebo trvale. Projekt zcela vyrobený v Itálii vytvořili Luca Calselli a Dario Biello pro Ri-Gymnasium: Manni Green Tech dodala prvky prefabrikované ocelové konstrukce, kterou lze dokončit díky výplňovému systému Isopan ARK WALL.

Výsledkem je funkční box, který může být vybaven řešeními řady Bahlara od Farama a sedadel Kastel; potažen zevnitř i zvenčí skelným vláknem Texturae, lehký a dezinfikovatelný; konečně vybaven technologiemi napájecí jednotky PU-Lab.

Modul, který je díky prefabrikaci v dílně, která zkracuje dodací lhůty a udržuje náklady pod kontrolou, dodáván se všemi komponenty a je okamžitě použitelný. Nezapomeňte na snadnou přepravu v místním i mezinárodním měřítku: standardní kontejner (ISO 20 HC) může ve skutečnosti obsahovat až osm hotových modulárních prvků.

Jeden prostor pro mnoho potřeb

Silnou stránkou Modulo Vita Pergola je její velká univerzálnost: ve skutečnosti se přizpůsobuje jakémukoli kontextu, ať už je to hustě obydlené město nebo izolovaná lokalita, a umožňuje rozšířit stávající městská zařízení získáním nových prostor v souladu se zákonem pro více aktivit , pracovní, obchodní, stravovací služby, kulturní akce, herní nebo vzdělávací oblasti. Modul ve skutečnosti reaguje na směrnice řízení po Covid-19 ministerstva zdravotnictví, ministerstva práce a sociální politiky.


Od sběrného místa otevřeného 24 hodin denně až po místo, kde se můžete setkat se zákazníkem pro ty, kteří pracují z domova, nabízí společnost Modulo Vita Pergola nabídku bezpečného, ​​kontrolovaného a dezinfikovaného prostředí.


Několik praktických příkladů? Například pro elektronický obchod a doručovací služby jej lze zřídit jako samoobslužné místo pro sběr a přepravu balíků, které poskytuje logistickou podporu bytům a společnostem.


Na pracovišti může vytvářet prostory, kde pracovat v inteligentní práci, nebo se proměnit v dočasné kanceláře, prostory pro schůzky a přestávky v blízkosti obydlených oblastí: v tomto případě by byla sanitace mezi jedním uživatelem a druhým zaručena ozonizačním systémem. Řízení přístupu lze také automatizovat pomocí speciální aplikace pomocí chytrého telefonu nebo bezkontaktně.


Díky snadné instalaci je Modulo Vita Pergola vzácným spojencem v monitorování a řízení toku lidí: pokud je vybaven termoscannerem, může řídit teplotu u vchodu do veřejných orgánů, nemocnic, kanceláří, univerzit, stanic, letišť ., parky atd.

Nouzová nemocnice Covid

Modularita systému znamená, že každý prvek může být použit samostatně nebo v kombinaci s ostatními, což znásobuje mezery a funkce podle konkrétních potřeb.


Modul Vita Pergola praktickým způsobem reaguje na křehkou situaci: nejrevolučnějším aspektem je ve skutečnosti jeho všestrannost i v oblasti medicíny a možnost řešení zdravotních stavů rychlou transformací na jednotku intenzivní péče. Kombinace několika modulů může generovat další zdravotní systém pro nemocniční centra, dočasně převzít funkci nemocnice Covid v dobách epidemie.

Prezentace na Triennale Milano

První vydání BDA - Bienále šíření architektury, iniciativa Ri-Gymnasium, věnovaná


do nadačních měst. Toto vydání oslavilo případ Colleferro Città Morandiana jako modelu města, které se dokázalo regenerovat samo, aktivovalo proces vylepšení a ochrany a postavilo kulturu na základní kámen rozvoje.


Jmenování bylo také příležitostí k ohlášení druhého vydání BDA, věnovaného Borgo Futuro a 15minutovému městu, které bude zkoumat možnosti udržitelného urbanismu a hledání nové politiky, která vidí překonání koncepce předměstí, potvrzující trend měst v lidském měřítku a obytných a funkčních center rozšířených po celém území.


Nový způsob života, který přehodnocuje vesnice, které jsou pro architekta Stefana Boeriho „zásadním tématem v historickém období, kdy architektura a územní plánování uvažují o možnostech budoucího života a způsobu práce; oblasti venkovských a historických vesnic se mohou stát zdrojem pro projekt městského života ».


Akce, kterou pořádá Triennale Milano, byla zakončena oficiální prezentací Modulo Vita Pergola v mezinárodním náhledu: funkční, regenerující a všestranná městská síť navržená společností Ri-Gymnasium, koncipovaná jako udržitelný akcelerátor regeneračních procesů veřejného prostoru, což dokazuje být základním nástrojem pro italské a evropské vesnice, které se dnes vracejí, aby byly konkurenceschopné, s ohledem na tendenci k centralizaci směrem k hustě osídleným městským centrům.


Modul Vita Pergola bude protagonistou řady putovních fyzických akcí a online konferencí souvisejících s tématem Borgo Futuro - město 15 minut, které Rota & Jorfida sdělily s obsahem vytvořeným společností Filmedea a uměleckým směrem Expositore.


Stefano Boeri, prezident Triennale v Miláně a držitel BDA Institutional Award, se zúčastnil jmenování 20. října; Dario Biello a Luca Calselli, zakladatel Ri-Gymnasium a kurátoři projektu modulu Vita #Stradeaperte; Gian Paolo Manzella, podtajemník ministerstva pro hospodářský rozvoj; Giorgio Novello, zplnomocněný ministr Avio SpA; Gianmarco Senna, předseda Komise pro produktivní aktivity regionu Lombardie; Francesco Fresa, architekt a zakladatel studia PIUARCH; Giorgio Tartaro, novinář; Alfonso Femia, architekt a zakladatel Atelieru (S) Alfonso Femia.

TRH
  • Česká republika
  • Deutschland
  • España
  • France
  • Italia
  • México
  • România
  • USA
JAZYK
  • American American
  • Mexico Mexico
  • Română Română
  • Nederlands Nederlands
  • Italiano Italiano
  • Čeština Čeština
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Español Español
  • English English
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
You will see the site in English with the American portfolio
Verás el sitio en mexicano con el portafolio checo
Verás el sitio en mexicano con el portafolio alemán
Verás el sitio en mexicano con el portafolio en español
Verá el sitio en mexicano con el portafolio francés
Verás el sitio en mexicano con el portafolio italiano
Verás el sitio en mexicano con el portafolio mexicano
Verá el sitio en mexicano con el portafolio rumano
lang_mx_switcher_with_usa_portfolio
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul ceh
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul german
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul spaniol
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul francez
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul italian
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul mexican
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul românesc
lang_ro_switcher_with_usa_portfolio
lang_nl_switcher_with_cs_portfolio
lang_nl_switcher_with_de_portfolio
lang_nl_switcher_with_es_portfolio
lang_nl_switcher_with_fr_portfolio
lang_nl_switcher_with_it_portfolio
lang_nl_switcher_with_mx_portfolio
lang_nl_switcher_with_ro_portfolio
lang_nl_switcher_with_usa_portfolio
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio ceco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio tedesco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio spagnolo
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio francese
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio italiano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio messicano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio rumeno
lang_it_switcher_with_usa_portfolio
Uvidíte web v rumunštině s českým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině se španělským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s německým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s mexickým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s rumunským portfoliem
lang_cs_switcher_with_usa_portfolio
Vous verrez le site en français avec le portfolio tchèque
Vous verrez le site en français avec le portfolio allemand
Vous verrez le site en français avec le portfolio espagnol
Vous verrez le site en français avec le portfolio en français
Vous verrez le site en français avec le portfolio italien
Vous verrez le site en français avec le portfolio mexicain
Vous verrez le site en français avec le portfolio roumain
lang_fr_switcher_with_usa_portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem tschechischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem deutschen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem spanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem französischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem italienischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem mexikanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem rumänischen Portfolio
lang_de_switcher_with_usa_portfolio
Verá el sitio en español con el portafolio checo
Verá el sitio en español con el portafolio alemán
Verá el sitio en español con el portafolio en español
Verá el sitio en español con el portafolio francés
Verá el sitio en español con el portafolio italiano
Verá el sitio en español con el portafolio mexicano
Verá el sitio en español con el portafolio rumano
Verá el sitio en español con el portafolio americano
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
lang_en_switcher_with_usa_portfolio
ZRUŠENÍ
POTVRDIT